Projektösszefoglaló

Épületenergetikai fejlesztés a Nyírépszer Kft.-nél

Kedvezményezett neve: Nyírépszer Hungária Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés a Nyírépszer Kft.-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02533

Szerződött támogatás összege: 18 364 921 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Projekt tartalma:

A projektben a Nyírépszer Hungária Kft. a 4028 Debrecen, Kassai út 96., 11006/A hrsz alatti telephelyén lévő épület komplex energetikai fejlesztése történik.

A fejlesztés célja az épület energetikai hatékonyságának javítása, továbbá a környezettudatos gazdasági versenyképesség növelése. További célja az épület által kibocsájtott üvegházhatású gázok éves mértékének csökkentése, valamint a felhasznált primer energia mennyiségének csökkenése, illetve a cég rezsiköltségeinek enyhítése. A megvalósítási helyszínen, a Debrecen, Kassai út 96. sz. alatt található ingatlanon 1 db épület komplex korszerűsítése tervezett. Az épület fűtött alapterülete 358,1 m2.

Tevékenységek a projektben:

Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, amelyen belül polisztirolhab lemez függőleges szigetelés és polisztirolhab lemez vízszintes szigetelés valósul meg. A fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje/energia-megtakarítást eredményező korszerűsítés tevékenyégen belül műanyag ablakok és szekcionált ipari kapuk beépítése tervezett. További fejlesztési munkálat a meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, fűtési rendszer korszerűsítése, valamint a 10 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése, amellyel nő a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség.

Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően az épület energiafelhasználása csökken, az épületállomány energiahatékonysága javul, az üvegházhatású gázok kibocsátása, ezáltal a környezetterhelés is csökken, továbbá a vállalkozás rezsiköltségek terhelésének csökkenése érhető el.

A megújuló energiaforrás alkalmazása (napelem) az épület energiaellátásába segít be, alkalmazásával a villamos áram előállítására van lehetőség, amely fedezi az épület világításából és épületgépészeti villamos-felhasználásából eredő energiaigény egy részét.

Projekt tényleges fizikai befejezése: 2022.05.31.

2011 - Minden jog fenntartva